Ange ditt sökord

Annons:

Eksem & klåda

Min son är nu 8 år och enda sedan han var liten har han haft problem med eksem och klåda i huden.
Vid 2-års ålder fick han symptom på mjölkallergi. Även om vi, på läkarens ordination, slutade med mjölkprodukter kvarstod problemen. Har även försökt med att utesluta rött (röda bär, tomater m.m.) och citrus. Dock utan förbättring. Vid allergitester (alla födoämen) kan vi inte hitta något. Salvor har vi provat med “till förbannelse”. Inget verkar hjälpa och vi, som föräldrar, känner oss maktlösa. Vart ska vi vända oss för att få tips och hjälp? Han lider alltid. Sover dåligt på natten och har ibland svårt att koncentrera sig pga klådan.

Din son har atopiskt eksem. Det är inte alltid eksemet blir bättre även om allergi mot något födoämne påvisats. Ju äldre barnet blir desto mindre betydelse har födoämnen för eksemets svårighetsgrad. Grundbehandlingen vid atopiskt eksem är lokalbehandling i form av kortisonkräm och mjukgörande. Min erfarenhet är att med rätt smörjteknik och rätt kombination av lokala "salvor" blir alla barn med atopiskt eksem bättre. Läs om behandling av atopiskt eksem i "Eksemskolan" här på vår hemsida. Jag tycker ni skall vända er till en barnläkare eller hudläkare med erfarenhet av behandling av atopiskt eksem. I de flesta större städer finns också eksemskola där man får råd om smörjteknik av sjuksköterska med lång erfarenhet av eksembehandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 15 februari, 2004 Publicerad: 15 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: