Ange ditt sökord

Annons:

Eksem & klåda

Min son är nu 8 år och enda sedan han var liten har han haft problem med eksem och klåda i huden.
Vid 2-års ålder fick han symptom på mjölkallergi. Även om vi, på läkarens ordination, slutade med mjölkprodukter kvarstod problemen. Har även försökt med att utesluta rött (röda bär, tomater m.m.) och citrus. Dock utan förbättring. Vid allergitester (alla födoämen) kan vi inte hitta något. Salvor har vi provat med "till förbannelse". Inget verkar hjälpa och vi, som föräldrar, känner oss maktlösa. Vart ska vi vända oss för att få tips och hjälp? Han lider alltid. Sover dåligt på natten och har ibland svårt att koncentrera sig pga klådan.

Din son har atopiskt eksem. Det är inte alltid eksemet blir bättre även om allergi mot något födoämne påvisats. Ju äldre barnet blir desto mindre betydelse har födoämnen för eksemets svårighetsgrad. Grundbehandlingen vid atopiskt eksem är lokalbehandling i form av kortisonkräm och mjukgörande. Min erfarenhet är att med rätt smörjteknik och rätt kombination av lokala "salvor" blir alla barn med atopiskt eksem bättre. Läs om behandling av atopiskt eksem i "Eksemskolan" här på vår hemsida. Jag tycker ni skall vända er till en barnläkare eller hudläkare med erfarenhet av behandling av atopiskt eksem. I de flesta större städer finns också eksemskola där man får råd om smörjteknik av sjuksköterska med lång erfarenhet av eksembehandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 15 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!