Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i ljumskarna?

Min son som är nästan 14 månader besväras utav eksemliknande, något vätskade rodnader i ljumskarna och en bit ner på låren (där blöjan ligger emot låret). Har sökt BVC och fått rådet att smörja med Daktacort, vilket varken gör till eller från. Har på eget bevåg bytt blöjsort, tvättlappar och tvättcremesort (det har väl hjälpt lite). Han har för övrigt väldigt torr och eksembenägen hud i armveck, knäveck och bål men eksemen i ljumskarna ser annorlunda ut.
Vet du vad det kan vara?

Hej!
Det låter ju ändå som ett blöjeksem, det kan man ha på grund av jästsvamp som trivs där det är fuktigt och instängt. Det du beskriver i övrigt låter ju mer som atopiskt eksem, det bör du diskutera med en barnläkare.
En ovanligare anledning till eksemliknande hudproblem i blöjområdet, är psoriasis men det är ovanligt att det börjar så tidigt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: