Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i hårbotten

Jag är en tjej,16 år, som lider av eksem. För 6 år sedan tappade jag nästan allt mitt hår. De kunde inte hitta någon orsak. Efter det har jag tappat lite hår likt kala fläckar vid tinningen varje höst och mår jättedåligt över det. Vi har provat t.ex betnovat och har även besökt en homeopat. Just nu använder jag priorin. Min hårbotten är torr och kliar trots att vi provat olika schampon, balsam och hårinpackningar som frisörer tipsat om. Mycket pengar har gått åt men inget vill fungera. Snälla hjälp mig! Emma, 16

Du har drabbats av alopecia areata - fläckformigt håravfall. Det förekommer inte sällan samtidigt som så kallat atopiskt eksem/böjveckseksem. Det som tillstånden har gemensamt är rubbningar i immunsystemet. Dessvärre vet vi inte tillräckligt om vare sig grundorsak eller uppkomstmekanismer för att kunna bota dessa tillstånd. Du har som de flesta som får detta håravfall prövat olika, mer eller mindre dyrbara, behandlingar. Det finns ingen behandling med säkerställd effekt så lägg hellre pengarna på något annat. Att säkert förutsäga hur just ditt håravfall kommer att utveckla sig är omöjligt, men du kan få återväxt. Som du kanske redan sett finns det massor av information på nätet och där kan du också hitta den svenska patientföreningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!