Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i hårbotten

Jag är en tjej,16 år, som lider av eksem. För 6 år sedan tappade jag nästan allt mitt hår. De kunde inte hitta någon orsak. Efter det har jag tappat lite hår likt kala fläckar vid tinningen varje höst och mår jättedåligt över det. Vi har provat t.ex betnovat och har även besökt en homeopat. Just nu använder jag priorin. Min hårbotten är torr och kliar trots att vi provat olika schampon, balsam och hårinpackningar som frisörer tipsat om. Mycket pengar har gått åt men inget vill fungera. Snälla hjälp mig! Emma, 16

Du har drabbats av alopecia areata - fläckformigt håravfall. Det förekommer inte sällan samtidigt som så kallat atopiskt eksem/böjveckseksem. Det som tillstånden har gemensamt är rubbningar i immunsystemet. Dessvärre vet vi inte tillräckligt om vare sig grundorsak eller uppkomstmekanismer för att kunna bota dessa tillstånd. Du har som de flesta som får detta håravfall prövat olika, mer eller mindre dyrbara, behandlingar. Det finns ingen behandling med säkerställd effekt så lägg hellre pengarna på något annat. Att säkert förutsäga hur just ditt håravfall kommer att utveckla sig är omöjligt, men du kan få återväxt. Som du kanske redan sett finns det massor av information på nätet och där kan du också hitta den svenska patientföreningen.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.