Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i ansiktet

Hej!
Jag har en dotter (13år) som har haft böjveckseksem sedan födseln. Nu är hon mycket bättre, men har fortfarande problem i ansiktet.Hon blir rödflammig & får små "knottror" till & från. Just nu upplever hon också att hon svullnar lite i ansiktet. Hon har även klåda. Vi har i alla år använt hydrokortisonsalvor Mildison 1% och Locoid 0,1% men har från en allmänläkare fått rådet att ingen av dessa salvor kan användas i ansiktet. Mildison har vi ju använt i ansiktet i flera år i kombination med essex/carbamid på inrådan av en hudläkare för 5 år sedan. Vi har även testat flera andra salvor utan hydrokortison, men det hjälper ej när problemet är som störst. Vår fråga är nu; har det kommit nya rön vad det gäller användandet av dessa hydrokortison-salvor i ansiktet?

Din dotter har atopiskt eksem och det är typiskt att eksemet i tonåren är mest besvärligt i ansiktet. Det är helt korrekt att behandla med Mildisone kräm i ansiktet. Vid besvärligt eksem kan man också under kortare tid såsom en vecka behandla med Locoid så det var inte rätt besked att dessa ej får användas i ansiktet. Det har nu kommit en ny receptbelagd lokalbehandling för atopiskt eksem i ansiktet som heter Protopic salva, som ofta fungerar mycket bra just i ansiktet och kan då vara ett bra alternativ om man använt kortison under lång tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!