Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i ansiktet

Hej!
Jag har en dotter (13år) som har haft böjveckseksem sedan födseln. Nu är hon mycket bättre, men har fortfarande problem i ansiktet.Hon blir rödflammig & får små "knottror" till & från. Just nu upplever hon också att hon svullnar lite i ansiktet. Hon har även klåda. Vi har i alla år använt hydrokortisonsalvor Mildison 1% och Locoid 0,1% men har från en allmänläkare fått rådet att ingen av dessa salvor kan användas i ansiktet. Mildison har vi ju använt i ansiktet i flera år i kombination med essex/carbamid på inrådan av en hudläkare för 5 år sedan. Vi har även testat flera andra salvor utan hydrokortison, men det hjälper ej när problemet är som störst. Vår fråga är nu; har det kommit nya rön vad det gäller användandet av dessa hydrokortison-salvor i ansiktet?

Din dotter har atopiskt eksem och det är typiskt att eksemet i tonåren är mest besvärligt i ansiktet. Det är helt korrekt att behandla med Mildisone kräm i ansiktet. Vid besvärligt eksem kan man också under kortare tid såsom en vecka behandla med Locoid så det var inte rätt besked att dessa ej får användas i ansiktet. Det har nu kommit en ny receptbelagd lokalbehandling för atopiskt eksem i ansiktet som heter Protopic salva, som ofta fungerar mycket bra just i ansiktet och kan då vara ett bra alternativ om man använt kortison under lång tid.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 4 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: