Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i ansiktet

Hej!

Jag har fått eksem i ansiktet som sakta men säkert blir sämre och sämre. Det uppstod i våras vid näsborrarna, spred sig sedan från näsvingarna ner mot mungiporna. I sommar fick jag även eksem runt ögonen och mellan ögonbrynen. Det blir röda blemor i huden, den fjällar, kliar ibland och små vattnande bulor uppstår. Jag har bl a provat byta ut hudvårdsprodukterna jag använt i ansiktet, jag har använt Mildison Lipid ett tag och provat Biwelen hudcreme. Fjällandet ser bättre ut när jag är flitig med att smörja men eksemet försvinner inte utan breder alltså ut sig alltmer. Hur ska jag behandla mitt eksem?

Hej,
det låter som seborroiskt eksem, men kan också röra sig om perioral dermatit. Du kan titta på dessa diagnoser under dermatologens patientinformation. För att få råd om andra krämer än de du använder (som inte hjälper) skulle du nog få bäst hjälp hos hudspecialist om du kan ordna en remiss.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!