Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i ansiktet

Hej!

Jag har under något år haft problem med eksem runt näsan + på näsan ibland även på överläppen. Eksem ter sig som ilsket röda och då ibland svider de. Har beh. dem själv med receptfri hydrocortison, med halvdant resultat. Eksemen har då en tendens att
bli fjälliga och torra.
Ibland kommer eksemen i ett slags band med små eksem (prickar) som sträcker sig från övre delen av näsan och ut på kinden.
Kan du hjälpa mig! Kan det vara någon hudinfektion?

MVH

Björn

Svar till signaturen BD.
Eksem som sitter kring näsan är ofta seborroiskt eksem (Mjälleksem). Jag har besvarat flera frågor nyligen och berättat om denna typ av eksem och dess behandling. Se även Dermatologens patientinformation nr 33.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 20 november, 2001 Publicerad: 20 november, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: