Ange ditt sökord

Annons:

Eksem i ansikte

Hej! Jag har eksem i ansiktet, vilket ger tydlig rodnad. Jag har precis börjat med kortison (använt i några dagar bara) och resulatet är bättre, men jag är inte nöjd än. Kommer detta att hjälpa? Och kommer rodnaden att försvinna för gott sedan? Ska jag fortsätta andvända creme när det är borta? Ok att man har eksem men har du något bra tips för att dämpa rodnaden? Tack för hjälpen!

Svar till signaturen ansiktseksem.
Orsakerna till eksem i ansiktet är många.
En vanlig typ av eksem är mjälleksem som sitter i hårbotten, kring näsa och i ögonbryn.
Atopiskt eksem hos tonåringar och vuxna sitter ofta i ansiktet också, då på övre och undre ögonlock och runt munnen med sprickor i mungipor.
Kontaktallergier kan också drabba ansiktet ex vid allergi mot ämnen som ingår i kosmetika och hudkrämer.
Hur länge och med vad man skall behandla är helt beroende på orsaken till eksemet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 20 november, 2001 Publicerad: 20 november, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: