Ange ditt sökord

Annons:

Eksem eller skabb?

Tjena,

Har läst igenom allt angående skabb o det verkar som om man får eksem över hela kroppen och även kan se gångarna mellan dessa.

Nu är det som så att jag har på min vänstra underarm ngn eksem-liknande historia som kliar så jag blir tokig. Jag är allergiker och är inte helt ovan med lite kliande, men detta gör mig tokig. Det märkliga är att jag inte har gjort ngt annorlunda än vanligt i min vardag.

Så jag misstänker att det kan vara skabb. Frågan är hur eksemen ser ut vid skabb? Jag fick 6-7 stycken små vita utåtstående prickar som kliade, så jag rev sönder dom (korkat nog) och nu är dom röda och kliar 10ggr mer.

Finns det risk för att detta är skabb? Det rör sig ju bara om ett fåtal prickar och inget annat.

Hej!
Det låter inte som skabb. Skabb ger svår klåda, ofta på händer (typiskt med gångar mellan fingrarna) vid naveln, på fötterna eller i underlivet. En fläck på en underarm låter inte alls typiskt för skabb.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: