Ange ditt sökord

Annons:

Eksem eller skabb?

Tjena,

Har läst igenom allt angående skabb o det verkar som om man får eksem över hela kroppen och även kan se gångarna mellan dessa.

Nu är det som så att jag har på min vänstra underarm ngn eksem-liknande historia som kliar så jag blir tokig. Jag är allergiker och är inte helt ovan med lite kliande, men detta gör mig tokig. Det märkliga är att jag inte har gjort ngt annorlunda än vanligt i min vardag.

Så jag misstänker att det kan vara skabb. Frågan är hur eksemen ser ut vid skabb? Jag fick 6-7 stycken små vita utåtstående prickar som kliade, så jag rev sönder dom (korkat nog) och nu är dom röda och kliar 10ggr mer.

Finns det risk för att detta är skabb? Det rör sig ju bara om ett fåtal prickar och inget annat.

Hej!
Det låter inte som skabb. Skabb ger svår klåda, ofta på händer (typiskt med gångar mellan fingrarna) vid naveln, på fötterna eller i underlivet. En fläck på en underarm låter inte alls typiskt för skabb.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!