Ange ditt sökord

Annons:

Eksem eller acne?

Jag har i flera års tid haft besvär med utslag på hals, nacke och ansikte. Det är små, små vita prickar. Ser nästan ut som små finnar. De dyker upp oregelbundet och täcker hela framsidan av bröstet, halsen och ansiktet. Får även enorm klåda i samband med detta. Ögonen svullnar och huden kring mun, näsa och ögon blir sträv. Även knölar på vissa delar av halsen. En hudläkare såg bara knölarna och bedömde allt som acne. Kan detta verkligen stämma? Har fram till nu använt elocon, mildison, betapred, fucidin, tavegyl. Är astmatiker och använder pulmicort dagligen. Har läst att det kan framkalla eksem.
Tack på förhand.

Hej! Det låter mer som nässelutslag på den beskrivning du ger. De flesta hudläkare brukar ha stor förståelse för att det kan vara bra att se problemet när det är som värst, och alltså ger möjlighet till snabbt besök vid behov för ny bedömning. Så diskutera åter med hudläkaren!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: