Ange ditt sökord

Annons:

Eksem efter skabb-behandling?

Hej.
Jag fick eksem för länge sedan då det kliade väldigt mycket vid handleden, benen och under armhålan, med små röda prickar och om jag tryckte på de så kom det ut var, och min flickvänn hade samma sak.
Sen så gick hon och jag till en läkare och vi fick tenutex mot skabb. Vi båda använde krämen och sen efter 2 månader eller mer så fick bara jag tillbaka eksemen.
Då använde jag tenutex igen men eksemen kom tillbaka och nu är det ett halv år sedan jag använde krämen.
Så vad är det för eksem och vad kan det bero på att jag får tillbaka det hela tiden?

Hej!
En rutin som vi hudläkare i stort sett aldrig frångår, är att leta efter skabbdjur tills vi hittar ett, innan vi råder våra patienter att använda Tenutex. Detta är för att förebygga historier som den du berättar. Det framgår inte om man hittat skabb vid behandlingens början. Att det kliar efter en skabbbehandling är vanligt, och ofta skriver vi ut en kortisonkräm att ta under en period efter behandlingen för att förebygga att eksem uppstår. Men å andra sidan om det INTE var skabb, så har man ju inte gjort saken bättre genom att sätta Tenutexkräm på huden när den redan är irriterad!
Det du beskriver låter inte som typisk skabbinfektion denna gång. Sök husläkaren för remiss till hudspecialist!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 maj, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!