Ange ditt sökord

Annons:

Eksem efter skabb-behandling?

Hej.
Jag fick eksem för länge sedan då det kliade väldigt mycket vid handleden, benen och under armhålan, med små röda prickar och om jag tryckte på de så kom det ut var, och min flickvänn hade samma sak.
Sen så gick hon och jag till en läkare och vi fick tenutex mot skabb. Vi båda använde krämen och sen efter 2 månader eller mer så fick bara jag tillbaka eksemen.
Då använde jag tenutex igen men eksemen kom tillbaka och nu är det ett halv år sedan jag använde krämen.
Så vad är det för eksem och vad kan det bero på att jag får tillbaka det hela tiden?

Hej!
En rutin som vi hudläkare i stort sett aldrig frångår, är att leta efter skabbdjur tills vi hittar ett, innan vi råder våra patienter att använda Tenutex. Detta är för att förebygga historier som den du berättar. Det framgår inte om man hittat skabb vid behandlingens början. Att det kliar efter en skabbbehandling är vanligt, och ofta skriver vi ut en kortisonkräm att ta under en period efter behandlingen för att förebygga att eksem uppstår. Men å andra sidan om det INTE var skabb, så har man ju inte gjort saken bättre genom att sätta Tenutexkräm på huden när den redan är irriterad!
Det du beskriver låter inte som typisk skabbinfektion denna gång. Sök husläkaren för remiss till hudspecialist!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: