Ange ditt sökord

Annons:

Eksem efter flytt utomlands

Hej,

Jag (22 år) flyttade till Australien för tre månader sedan och har sedan dess fått problem med vad som liknar eksem. Började med kliande ögon och torra läppar och har nu gått över till röda kliande utslag i armveck, lite i benveck, hals och på förhuden. Kan detta vara allergirelaterat (gammalt hus, pollen etc.) eller är det bara en slump att det kommer nu?

Har haft böjveckseksem som mycket liten men aldrig några problem sen dess. Har provat receptfri kortisonkräm + mjukgörande med viss effekt. Vad bör jag göra?, borde detta gå över då jag flyttar tillbaka?

Hej!
Det låter som om ditt atopiska eksem (=böjveckseksem) har kommit tillbaka. Atopiskt eksem kan ofta uppföra sig som du beskriver, dvs gå över under en period och sen komma tillbaka på andra platser på huden i vuxen ålder. Ibland är detta relaterat till stress. Mer sällan till pollen eller andra omgivningsfaktorer, däremot kan dessa ge hösnuva/astma hos den som har en sådan benägenhet. Australiens sol (använd med måtta!) borde kunna vara en fördel för din hud, men har tydligen inte haft positiv effekt i ditt fall? Eller du kanske jobbar mycket och inte solar och badar? Du behöver också mjukgörande kräm och något kortisonpreparat för lokalbehandling. Du bör söka upp en läkare på plats eller när du är hemma, för bedömning och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!