Ange ditt sökord

Annons:

Eksem, bett eller svamp?

Hej.
Jag har de senaste 8 veckorna fått eksem fyra gånger (först i midjan, sedan på vänster fot vid strumpresåren, sedan på andra foten på samma ställe, och nu på vaden). Först trodde jag att det var ett bett. Såg ut som det. men det var kvar i två veckor med fruktansvärd klåda, och emellanåt väldigt svullet. Jag visade det för min mamma som sa att det var ett eksem. Sedan så kom de andra. Alla höll i sig i ca två veckor. Lika mycket klåda hela tiden. Precis när det försvunnit har nästa kommit!
Vad kan detta vara?
Igår kom fler eksem på benen! Nu har jag fyra stycken starkt kliande. Nätterna är svårast! De är runda, och ibland kraftigt röda, och ibland blir de mer rosa. Ett är stort som en 5-krona. Ett har som små "sprickor" i, liksom hudbristningar/koncentrerade röda prickar.

Vad jag kan komma på så har jag ibland tvättat med ett nytt tvättmedel, via Sensitive - som ska vara bra för allergiker. Är annars inte känslig mot något.
Vad tycker ni att detta låter som?

Jag var och visade det andra hos distriktssköterskan som inte brydde sig vad det var utan bara ville skriva ut något mot klådan.- Visst den är fruktansvärd, men jag vill veta orsaken - för jag anser att det är där man måste börja!
Vad tycker ni att det låter som?

Distriktssköterskorna slog i en bok med bilder och till slut så trodde de att det är något som heter pityriasis rosea, men det skulle försvinna efter ca 6 veckor från första "utslaget", och nu har det gått 9-10 veckor!! Och jag fick ett nytt igår.

Det ser först ut som ett bett, nästan vitt medans det växer. Alla, utom två stycken, har varit superrunda. Två stycken flöt ut lite mer och ihop med varandra.
Tacksam för svar!
MVH Linda

Det du beskriver kan ju vara bett av något slag, det är vanligt vid denna årstid. Pityriasis rosea sitter framförallt på bålen och väldigt sällan på fötterna. Det kan dock finnas kvar upp till 3 månader.
Allergi mot tvättmedel yttrar sig inte på detta sätt och är dessutom mycket sällsynt.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 april, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!