Ange ditt sökord

Annons:

Eksem bakom öronen

Hej. Jag har sedan en tid tillbaka fått kliande utslag bakom öronen, precis vid hårfästet. Det började med att det kliade en massa och sen utveckades det till utslag, ser ut som finnar men det finns ingen vätska i dom. Det kliar nästan hela tiden och det är svårt att låta dom vara. På vissa har jag kliat så mycket att det blir små sår och det vill inte läka. Jag har hört från flera personer att detta är stresseksem. Vet ni vad det är och vad kan jag göra för att få bort det?

Tacksam för svar.

Hej!
Stresseksem är inte en särskild diagnos, däremot är det välkänt att många sjukdomar i huden försämras i samband med stress. I hårbotten är det oftast i första hand seborroiskt eksem ("mjälleksem") som ser ut som du beskriver. Cortisonlösning och schampo innehållande medel mot jästsvamp brukar kunna hålla det hela i schack på ett enkelt och ofarligt sätt. Husläkaren kan oftast hjälpa med detta, remiss till specialist vid behov!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 april, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!