Ange ditt sökord

Annons:

Eksem av svettningar

Min pojk som är 10 år har precis börjat spelat ishockey men sen han har börjat så har han fått stora eksem på armar och nacken o ryggen. Vi har varit till en läkare och smörjer med kortison morgon o kväll men det blir ju inte direkt bättre för han har ju träning 3-4 ggr i veckan så det byggs ju snarare på. Jag vet att det bara är att upphöra med hockeyn så blir han ju bra men han tycker verkligen att det är roligt så vi vore glad om ni kunde tala om vad det är och eventuellt någon bra behandling.

Mvh Johnny Sjöstrand

Att spela ishockey blir ju både svettigt för huden, alla skydden nöter mot huden och slitage med all duschning. Har man från starten tendens till torr hud eller kanske lite barneksem/böjveckseksem kan det bli problem.
Nåt enkelt svar finns inte förutom att använda mycket mjukgörande kräm, använda mjuka bomullskläder underst och vid duschning använda en ej så uttorkande duscholja som tex pH5 Eucerin. Tycker han det är jobbigt att använda mjukkrämer kan man förse honom med en oljespray modell Ceridal från Apoteket. Är det klåda och eksem, får man gå på med kortisonkräm med lämplig styrka.
För att "stärka huden" skulle Ni kunna försöka använda en silikonspray från Apoteket som heter Cavilon och kostar ca 100kr. Denna ger en tunn täckande hinna på huden och ska räcka att använda varannan dag. Räcker inte detta kan man pröva täckande tunn Duodermplatta från Apoteket på de värsta ställena (detta blir tyvärr en reell kostnad i långa loppet).
Lycka till.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: