Ange ditt sökord

Annons:

Eksem av p-piller?

När jag var liten så fick jag eksem på armveck och lite på magen, under naveln. Läkarna sa att det var citronsyran jag inte tålde, så jag undvek o dricka läsk och annat som innehåller citronsyra, jag fick också en salva vilket hjälpte mej att få bort eksemen, de kom lite till o från, men in mindre skala. Nu har jag fått tillbaka små eksem under naveln som liknar det jag hade när jag var liten. Jag har börjat äta p-piller och jag tror att de kan bero på det? Hur ska jag få bort eksemenen, finns det någon salva man kan köpa på apoteket eller måste jag gå till en läkare för att få en diagnos och sen recept eller liknande? vill gärna bli av med eksemen ! Tacksam för svar .
MVh Jenna

Eksembesvär i armveck och under naveln som barn, låter för mig som variant av böjveckseksem (eller sk atopiskt eksem). Bakomliggande allergi mot citronsyra låter för mig konstigt, då citronsyra är ett normalt förekommande ämne i kroppen som används vid energiomsättningen. Däremot är det vissa som besväras av olika reaktioner mot citrusfrukter, men detta beror inte på citronsyran. Ibland är det lättare att förklara hudbesvär med att det beror på "bakomliggande allergi" i lite svepande termer.

Om nu Ditt eksem kommit tillbaka, det är torrt och lite fjällande skulle jag pröva vanlig Hydrokortisonkräm från Apoteket (köps receptfritt). Smörj i början 2 gånger/dag och glesa ut användningen och fortsätt några veckor med nån gång i veckan om allt fungerar bra. Kombinera gärna med någon mjukgörande kräm.

Blir Du inte bättre eller ifall eksemet nu från början är vätskande eller belagt med gula skorpor, bör Du söka läkare.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 augusti, 2006 Publicerad: 9 augusti, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: