Ange ditt sökord

Annons:

Eksem av p-piller?

När jag var liten så fick jag eksem på armveck och lite på magen, under naveln. Läkarna sa att det var citronsyran jag inte tålde, så jag undvek o dricka läsk och annat som innehåller citronsyra, jag fick också en salva vilket hjälpte mej att få bort eksemen, de kom lite till o från, men in mindre skala. Nu har jag fått tillbaka små eksem under naveln som liknar det jag hade när jag var liten. Jag har börjat äta p-piller och jag tror att de kan bero på det? Hur ska jag få bort eksemenen, finns det någon salva man kan köpa på apoteket eller måste jag gå till en läkare för att få en diagnos och sen recept eller liknande? vill gärna bli av med eksemen ! Tacksam för svar .
MVh Jenna

Eksembesvär i armveck och under naveln som barn, låter för mig som variant av böjveckseksem (eller sk atopiskt eksem). Bakomliggande allergi mot citronsyra låter för mig konstigt, då citronsyra är ett normalt förekommande ämne i kroppen som används vid energiomsättningen. Däremot är det vissa som besväras av olika reaktioner mot citrusfrukter, men detta beror inte på citronsyran. Ibland är det lättare att förklara hudbesvär med att det beror på "bakomliggande allergi" i lite svepande termer.

Om nu Ditt eksem kommit tillbaka, det är torrt och lite fjällande skulle jag pröva vanlig Hydrokortisonkräm från Apoteket (köps receptfritt). Smörj i början 2 gånger/dag och glesa ut användningen och fortsätt några veckor med nån gång i veckan om allt fungerar bra. Kombinera gärna med någon mjukgörande kräm.

Blir Du inte bättre eller ifall eksemet nu från början är vätskande eller belagt med gula skorpor, bör Du söka läkare.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 augusti, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.