Ange ditt sökord

Annons:

Eksem av p-piller?

När jag var liten så fick jag eksem på armveck och lite på magen, under naveln. Läkarna sa att det var citronsyran jag inte tålde, så jag undvek o dricka läsk och annat som innehåller citronsyra, jag fick också en salva vilket hjälpte mej att få bort eksemen, de kom lite till o från, men in mindre skala. Nu har jag fått tillbaka små eksem under naveln som liknar det jag hade när jag var liten. Jag har börjat äta p-piller och jag tror att de kan bero på det? Hur ska jag få bort eksemenen, finns det någon salva man kan köpa på apoteket eller måste jag gå till en läkare för att få en diagnos och sen recept eller liknande? vill gärna bli av med eksemen ! Tacksam för svar .
MVh Jenna

Eksembesvär i armveck och under naveln som barn, låter för mig som variant av böjveckseksem (eller sk atopiskt eksem). Bakomliggande allergi mot citronsyra låter för mig konstigt, då citronsyra är ett normalt förekommande ämne i kroppen som används vid energiomsättningen. Däremot är det vissa som besväras av olika reaktioner mot citrusfrukter, men detta beror inte på citronsyran. Ibland är det lättare att förklara hudbesvär med att det beror på "bakomliggande allergi" i lite svepande termer.

Om nu Ditt eksem kommit tillbaka, det är torrt och lite fjällande skulle jag pröva vanlig Hydrokortisonkräm från Apoteket (köps receptfritt). Smörj i början 2 gånger/dag och glesa ut användningen och fortsätt några veckor med nån gång i veckan om allt fungerar bra. Kombinera gärna med någon mjukgörande kräm.

Blir Du inte bättre eller ifall eksemet nu från början är vätskande eller belagt med gula skorpor, bör Du söka läkare.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 9 augusti, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: