Ange ditt sökord

Annons:

Eksem av deo

Jag har tidigare använt samma deo i många år utan problem men fick för ett tag sedan mycket besvärlig klåda och stora knottror i armhålorna. Har nu provat med två andra deo, bland annat Apotekets egna utan parfym men problemen kvarstår. Vet att just deodoranter ofta innehåller många allergiframkallande ämnen. Men jag har inte råd att prova mig igenom alla som finns på marknaden. Vet ni någon deo som innehåller färre allergiframkallande ämnen? Jag måste ju trots allt använda deo, även om jag har stor lust att sluta för klådan är inte nådig.

Hudbesvär efter deoderanter kan bero på lite helt skilda orsaker. Precis som Du varit inne på, kan det bero på bakomliggande allergi, och då kan det många gånger bero på parfymen.
Sen vet man att för att få en effekt på själva svettningen (minskad svettning) i armhålorna, behöver man täppa till porerna, och detta kan många gånger ge besvär utan att det är någon allergi. Vad som är snällare mot huden (ifall Du använd en roll-on-deo) är antingen att använda en i sprayform av ett märke Du tidigare använt, eller att pröva nåt helt annat som BATS creme från Apoteket (har mer en långvarig effekt. Används gärna under natten och tvättas av på morgonen. Räcker många gånger att använda några gånger i veckan). Har/får Du besvär med klåda, kan det vara bra att även vid behov använda en svag kortisonkräm (modell Hydrokortison) mot själva irritationen.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 mars, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!