Ange ditt sökord

Annons:

Eksem

Jag är en 50-årig man som sedan 30 år lider av atopiskt eksem. Nu i vinter har jag varit extra känslig, troligen pga av den torra väderleken.
Under alla är har jag blivit behandlad med olika salvor innehållande cortison av olika styrkor. Jag smörjer mig också dagligen med essex-salva. Ingenting hjälper.
Detta är ett stort problem eftersom jag inte kan sova på nätterna och är därför mycket trött på dagarna vilket i sin tur gör att jag har svårt att sköta mitt arbete (jag är säljare). I mitt arbete är jag tvungen att dagligen vara i kontakt med människor. Mitt eksem gör att de många gånger tycker jag är frånstötande (stora sår i hela ansiktet) vilket också bidrar till att det är svårt att sköta arbetet.
Vad ska jag göra?

Svar till signaturen JRA
Vid besvärligt atopiskt eksem hos vuxna finns idag bra behandlingsmetoder som jag tidigare berättat om. En behandling är UVAB ljusbehandling. En annan är ciklosporin som är ett immunomodulerande ämne och det kommer också snart att finnas liknande läkemedel för lokalbehandling.
Du skall inte behöva lida av klåda så att du inte kan sova. Hela din livskvalitet tycks ju påtagligt påverkad av ditt eksem. Du bör ta kontakt med hudläkare omgående.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 6 januari, 2002 Publicerad: 6 januari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: