Ange ditt sökord

Annons:

Eksem

Jag är en 50-årig man som sedan 30 år lider av atopiskt eksem. Nu i vinter har jag varit extra känslig, troligen pga av den torra väderleken.
Under alla är har jag blivit behandlad med olika salvor innehållande cortison av olika styrkor. Jag smörjer mig också dagligen med essex-salva. Ingenting hjälper.
Detta är ett stort problem eftersom jag inte kan sova på nätterna och är därför mycket trött på dagarna vilket i sin tur gör att jag har svårt att sköta mitt arbete (jag är säljare). I mitt arbete är jag tvungen att dagligen vara i kontakt med människor. Mitt eksem gör att de många gånger tycker jag är frånstötande (stora sår i hela ansiktet) vilket också bidrar till att det är svårt att sköta arbetet.
Vad ska jag göra?

Svar till signaturen JRA
Vid besvärligt atopiskt eksem hos vuxna finns idag bra behandlingsmetoder som jag tidigare berättat om. En behandling är UVAB ljusbehandling. En annan är ciklosporin som är ett immunomodulerande ämne och det kommer också snart att finnas liknande läkemedel för lokalbehandling.
Du skall inte behöva lida av klåda så att du inte kan sova. Hela din livskvalitet tycks ju påtagligt påverkad av ditt eksem. Du bör ta kontakt med hudläkare omgående.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 6 januari, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Problem med mycket förhud

Hej! Jag har väldigt mycket förhud. Dels är det svårt att använda kondom och dels svullnar den ganska ofta efter sex. Jag har kontaktat vårdcentralen om detta men de har inte kunnat ge mig något vettigt svar alls, inte ens vem som ska kontaktas. Så nu undrar jag: vad ska jag göra? Vem kontaktar jag?

Hud & Hår

Kan hund bära på människoskabb?

Kan hund bära på människoskabb? Jag undrar hur man behandlar hunden om familjen drabbats av skabb (människoskabb). Kläder ska tvättas och möbler och mattor tvättas eller vädras i flera dygn. Hur gör man med hunden? Kan den bära skabb som sedan återsmittar?

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.