Ange ditt sökord

Annons:

Eksem

Hejsan!
För ca en vecka sedan fick jag torra fläckar i ansiktet som sedan utvecklades till eksem. Nu har dessa spritt sig och en stor del av ansiktet är täckt av röd-orange eksem som fjällar. Jag har inte haft några problem med detta förut och vet inte om jag kan ha utvecklat en allergi mot något. Jag vet sedan tester i barndomen att jag inte skall vara allergisk mot något men detta kan ju som sagt ha utvecklats.
Jag vill bli av med detta så snabbt som möjligt och undrar om ni kan tipsa om någon effektiv och snabbt verkande kräm eller salva.
Tack på förhand!

Hej!
Det låter som sagt som eksem, även om det inte går att avgöra säkerrt utan att titta. Du kan pöva receptfri hydrokortison morgon o kväll en vecka, samt mjukgörande kräm eller lotion. Vad det beror på kan man inte ens gissa, då det inte finns så mycket bakgrundsinformation i din fråga. Tester i barndomen ger ingen ledtråd i detta fall.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 3 januari, 2005 Publicerad: 3 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: