Ange ditt sökord

Annons:

Eksem

Hejsan!
För ca en vecka sedan fick jag torra fläckar i ansiktet som sedan utvecklades till eksem. Nu har dessa spritt sig och en stor del av ansiktet är täckt av röd-orange eksem som fjällar. Jag har inte haft några problem med detta förut och vet inte om jag kan ha utvecklat en allergi mot något. Jag vet sedan tester i barndomen att jag inte skall vara allergisk mot något men detta kan ju som sagt ha utvecklats.
Jag vill bli av med detta så snabbt som möjligt och undrar om ni kan tipsa om någon effektiv och snabbt verkande kräm eller salva.
Tack på förhand!

Hej!
Det låter som sagt som eksem, även om det inte går att avgöra säkerrt utan att titta. Du kan pöva receptfri hydrokortison morgon o kväll en vecka, samt mjukgörande kräm eller lotion. Vad det beror på kan man inte ens gissa, då det inte finns så mycket bakgrundsinformation i din fråga. Tester i barndomen ger ingen ledtråd i detta fall.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 januari, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!