Ange ditt sökord

Annons:

Eksem

Hejsan.
Jag fick för första gången i mitt liv problem med eksem för en tid sedan, jag fick då bla mediciner utskrivna i 2 omgångar med tanke på att det inte hjälpte den första gången särskilt bra.

Men andra gången fick jag då bland annat Propyless el nåt liknande utskrivet av min läkare. Jag tyckte det hela blev mycket dyrt men jag tror att själva uppkommsten berodde på för mycket duschande med för mycket schampon, överdoserat tvättmedel resp. sköljmedel – kan detta vara bidragande orsaker?

Jag lärde mig något utav det ialla fall o kostnaden fick man väl räkna med. men varför är oftast receptbelagda saker så dyra?

Hej!
Mjukgörande krämer har samma pris om de skrivs på recept eller ej, faktiskt lägger dessutom Apoteket på en avgift för receptutskrivna preparat så att det i vissa fall kan vara billigare att köpa medicinen rakt över disk. Men om man gör det så kommer man ju aldrig upp i frikort förstås.
De faktorer du tar upp kan bidra till uppkomsten av eksem särskilt hos personer med en känslig och torr hud.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 27 oktober, 2005 Publicerad: 27 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: