Ange ditt sökord

Annons:

Eksem

Hejsan.
Jag fick för första gången i mitt liv problem med eksem för en tid sedan, jag fick då bla mediciner utskrivna i 2 omgångar med tanke på att det inte hjälpte den första gången särskilt bra.

Men andra gången fick jag då bland annat Propyless el nåt liknande utskrivet av min läkare. Jag tyckte det hela blev mycket dyrt men jag tror att själva uppkommsten berodde på för mycket duschande med för mycket schampon, överdoserat tvättmedel resp. sköljmedel - kan detta vara bidragande orsaker?

Jag lärde mig något utav det ialla fall o kostnaden fick man väl räkna med. men varför är oftast receptbelagda saker så dyra?

Hej!
Mjukgörande krämer har samma pris om de skrivs på recept eller ej, faktiskt lägger dessutom Apoteket på en avgift för receptutskrivna preparat så att det i vissa fall kan vara billigare att köpa medicinen rakt över disk. Men om man gör det så kommer man ju aldrig upp i frikort förstås.
De faktorer du tar upp kan bidra till uppkomsten av eksem särskilt hos personer med en känslig och torr hud.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 oktober, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!