Ange ditt sökord

Annons:

Droppformad psoriasis som inte kliar?

Jag har massor av små utslag på insidan av armarna,och magen.Ibland sätter de sej "på rad"i onaturligt raka linjer.De är som små vätskefyllda blåsor som sen torkar ihop till en liten prick, vissa får en liten röd sårskorpa.Det blir bättre på sommaren och värre på vintern. De kliar inte om jag inte blir väldigt torr,så jag ser det mest som ett kosmetiskt problem ,har haft det i tjugo år och det blir inte värre.Men då jag numera har mycket problem med lederna undrar jag om det skulle kunna vara droppformad psoriasis även om det inte kliar?Jag har tagit reumaprover hos husläkaren, det var negativt. Min son har nyligen fått "fingerborgsnagel" så därför är det också bra att veta om vi kan ha psoriasisbesvär i släkten.

På Ditt sätt att beskriva utslagen skulle det mycket väl kunna vara psoriasis, även om jag inte sett dem. Det bygger jag på kroniciteten, årstidsvariationen och att de "sätter sig i rad", det vi kallar för Köbnerfenomen inom hudsjukdomarna. Det är i princip bara psoriasis och en annan sjukdom som heter Lichen ruber planus, men det brukar vara självläkande på 1-2 år varför den får utgå.
Psoriasis brukar dock gärna sätta sig på mer klassiska ställen som hårbotten, armbågar, knän, naglar och mellan skinkorna/ryggslut. Du får visa Din husläkare Dina utslag, och vid osäkerhet om diagnosen kan det vara värt att ta ett hudprov.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 27 april, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!