Ange ditt sökord

Annons:

Differin.

Hej!
Jag använder nu differin gel och har så gjort i snart fyra veckor. Jag har bara använt den varannan dag efter råd från min hudläkare. Detta för att minska biverkningarna med torrhet/fjällning och rodnad. Tycker ändå att jag har fjällande hy och torr hy med lite rodnad. Jag har ännu inte sett någon direkt förbättring, har ganska mild acne. Kan effekten bero på hur mycket acne man har? När kan man vänta sig synbart resultat? Kan man använda mild hudkräm ovanpå differinet? Får man använda smink under behandlingsperioden? Går biverkningarna bort mer och mer när huden vant sig efter ett tag?

Hej! Ja, biverkningarna brukar mildras efter ett tag. Effekten syns naturligtvis mer ju sämre utgångsläget var. Mjukgörande kräm kan användas vid Differinbehandling, men vid ett separat tillfälle och ej ovanpå gelen. Om du inte så småningom kan öka till varje dags behandling med Differin, så är det nog en ganska begränsad effekt som du kan förvänta dig.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 23 april, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!