Ange ditt sökord

Annons:

Diet vid psoriasis

Jag har haft kraftig psoriasis i flera år (på knän, ambågar, underben och i hårbotten). Jag har under cirka tre månaders tid tagit bort vetemjöl ur min kost (undviker bröd bakat på vetemjöl, pasta, etc) och under den här tiden har mina psoriasisfläckar läkt helt och hållet. Bör jag vända mig till läkare för att kontrollera om jag reagerar mot gluten eller kan jag fortsätta hålla diet på egen hand? Finns det någon forskning kring gluten och psoriasis?

Allergi mot gluten kan ge en speciell hudsjukdom som kallas för dermatitis herpetiformis eller hudcoeliaci. Vad gäller psoriasis har man diskuterat betydelsen av essentiella fetttsyror för behandling men däremot känner inte jag till någon studie som visat på samband mellan gluten och psoriasis.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 1 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!