Ange ditt sökord

Annons:

Diane mot acne

Jag har besvärats av acne i 14 år, är nu 25 år. Har provat allt! Just nu använder jag Diane, Basiron morgon och kväll samt Dalacin på morgonen och Differin var 3´e natt (då utan Basiron). Detta fungerar rätt så bra. Min fråga är då, ökar Diane risken för bröstcancer? Min mamma har haft detta men endast hon i vår släkt. Det svar jag fått av min hudläkare är att eftersom jag mått så dåligt av min akne så är riskerna med Diane inte så stora i jämförelse med hur dåligt jag mår när jag har mycket akne. Jag känner inte av några biverkningar i dag. Borde jag gå regelbundet och undersöka brösten hos läkare? Dessutom har jag hört att när man slutar med Diane eller andra p-piller så blossar aknen upp värre än innan är det alltid så?

Hej!
Det finns studier som visar en lätt ökning av risken för bröstcaner hos kvinnor som använder p-piller. Mängden östrogen p-pillret innehåller påverkar risken. Du bör gå igenom detta ordentligt med din läkare så att du får svar på dina frågor. Det finns även starkare läkemedel mot acne, som heter Roaccutan. Det låter som om du smörjer väldigt mycket trots Diane, och eftersom du haft acnen så länge kanske det kan vara motiverat att ta upp frågan om Roaccutan för mer permanent behandling. Det är inte säket att acnen blossar upp efter Diane satts ut, det beror på hur stor betydelse hormoner har haft i din acne och flera andra faktorer.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: