Ange ditt sökord

Annons:

Citronsyra

Hej.
Jag har en dotter på 6 år med atopiskt eksem som tog rejäl fart efter en virusinfektion. Nu har vi förstått att hon är överkänslig mot citrusfrukter och har uteslutet detta helt.
Vi har upptäckt att många livsmedel innehåller citronsyra tex kräm, sylt, godis, smaksatt fil mm och vi antar att hon även reagerar på detta.
Vad som inte framgår i innehållsförteckningarna är mängden citronsyra.
Frågan är alltså hur mycket citronsyra det tex finns i en syltburk?
Och om det är samma substanser i citronsyra som i en vanlig citron?

Hej!
Citrusfrukter kan irritera huden hos barn med atopiskt eksem, tex när de äter apelsiner. Det finns t.o.m. beskrivet kontaktallergier mot ämnen i citrusfrukter, hos barn. Däremot är det mer osäkert att det skulle finnas födoämnesallergi mot citronsyra, och du bör diskutera detta med den läkare som hjälpt er med er dotters hud. Eftersom hon är så liten och redan har det besvärligt, bör ni få hjälp av en hudspecialist för vägledning om lokalbehandling, information om allergiers betydelse etc.
FN

Läs mer om allergier på www.allergi.nu

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 mars, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!