Ange ditt sökord

Annons:

Cherry spots

Hej!
Jag har läst en tidigare fråga om dessa små upphöjda röda märken. Jag har massor av de och får hela tiden nya. Enligt min läkare är det ett ålderstecken, men jag är bara 45 år och om det fortsätter i den här takten så kommer jag snart att vara täckt av dessa märken. Alla får ju inte sådana, vad är det som avgör om man får det? Är det större risk att det uppstår sådana i klimakteriet (har regelbinden mens och inga klimakteriesymptom) eller kan det ha med sköldkörtelrubbning att göra?

Svar till signaturen Prickiga damen
Mycket är fråga om arvsanlag. Finns tendens i din släkt att ha många hemangiom? Just i åldern kring 40-50 år kommer ofta många. Man kan ju försöka bränna bort dem om de är mycket kosmetiskt störande. Cherry hemangiom har inte med sköldkörtelrubbning att göra men en viss hormonell påverkan finns. Uppkomsten av nya avtar efter klimakteriet.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 23 juni, 2002 Publicerad: 23 juni, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: