Ange ditt sökord

Annons:

Caposi eller capozi – samband med psoriasis?

Min farfar hade psoriasis. Han hade även en ärftlig form för godartad hudcancer som jag tror heter capozi eller caposi. Min pappa och hans bröder har varit på Sahlgrenska hos en professor Rope och blivit undersökta om även de har utvecklat hudcancern, jag vet inte om även psoriasisbiten undersöktes. Visst är det väl så att även psoriasis är ärftligt betingad? Känner ni till ngt om caposi - har den ngt samband med psoriasis? Jag har inte utvecklat psoriasis, men har väldigt torra och "fnöskiga" knän som kliar ngt fruktansvärt.

Hej!
Det låter som att din familj har en ganska ovanlig ärftlig hudcancer och det säkraste är att fråga er behandlande läkare som är insatt i detaljerna, om bakgrund och orsaker. Psoriasis har en ärftlig faktor så att det är vanligare med psoriasis hos barn till förälder med psoriasis, och om båda föräldrarna har psoriasis så ökar risken för barnet/barnen. Däremot finns det också många som har psoriasis utan att föräldrarna har det. Dina torra knän kan vara tecken på en lindrig psoriasis, även om klådan kanske mer talar för eksem. Om inte receptfri hydrokortison hjälper, bör du söka hudläkare för råd och behandling.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 25 augusti, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!