Ange ditt sökord

Annons:

Bruna naglar

Det är så att jag upptäckte för några dagar sen att mina stortåsnaglar har plötsligt har ändrat färg och går nu åt en brun färg. Det ser även ut som att några andra naglar på vänsterfoten har börjat ändra färg. Färgändringen har gått så snabbt så jag är ganska förundrad över vad det kan vara som har satt igång detta. Jag tror att det gick ungefär en vecka mellan att jag först såg att de såg lite mörkare ut till att de nästan var helt bruna.

Jag spelar beachvolley året runt och är ganska angelägen om att få naglarna tillbaka i sitt normala skick igen. De gör varken ont eller känns annorlunda, det är bara det att det känns inte så fräscht.

Missfärgningar av naglarna kan bero på lite olika orsaker. Är man idrottsutövare (typisk hos tennis och badmintonspelare) med snabba förflyttningar och plötsliga stopp kan man ofta få blödningar under/i stortårna, vilket kommer ge en brun-svart missfärgning av naglarna. Detta kan man bara låta växa bort eller dölja med nagellack.
Ibland kan man få en mer brun-grön missfärgning som startar utifrån, som beror på en bakterieinfektion med pseudomonas. Skulle detta vara fallet kan man pröva receptfria svampmedlet Pevaryllösning som droppas in under nageln 2 ggr dagligen eller på recept använda ögondropparna Isopto-Biotic på motsvarande sätt.
Vid oklarheter, låt en läkare titta på naglarna.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 7 november, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!