Ange ditt sökord

Annons:

Bristningar

Hej,
jag undrar hur man kan få bort sina bristningar? Jag har läst tidigare att ni har svarat på en tjejs fråga om att man inte kan ta bort bristningar. Jag har hört att det går att ta bort dem genom operation, stämmer det? Jag är 22 år och skulle uppskatta om ni kunnde hjälpa mig.

Jag har haft problem med mina bristningar länge, alla som ser dem blir förvånade, dem ser inte ut som bristningar utan mer som stora ärr, snart har jag ingen plats kvar i huden där det inte finns några sprickor alls. Jag väger 58 kilo och är ca 163cm. Det gör ont när det spricker, det nyps, jag smörjer in min kropp rätt så mycket för att undvika bristningarna och det hjälper lite har jag märkt men bristningarna går inte att få slut på, undrar varför? Är det för att jag saknar nått ämne i kroppen?

Jag har varit hos skolsystern o massa hudläkare dem har bara varit kalla o svarat mig “finns inget vi kan göra” o att dem inte kan förstå varför jag har så mycket sprickor bara sådär. Jag är så ledsen att jag bara gråter o gråter för att jag inte kan ha kjol, snart kan jag inte ens visa mina vader.

Tacksam för ditt svar.
MVH L

Hej!
Det låter som om du har ovanligt mycket hudbristningar. Som vi tidigare svarat, finns idag inget att göra mot striae eller hudbristningar (laserbehandling finns det rapporter om, men ej något övertygande ännu). Däremot i enstaka fall utreds om det finns någon bakomliggande sjukdom. Ring någon av de hudläkare du träffat och berätta att problemet tilltar och att du vill ha en ny tid!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: