Ange ditt sökord

Annons:

Borrelia

Hej. Jag har funderingar på ett antal symptomer.
I mitt arbete som brandman kostaterades för 5 år sedan störningar i hjärtrytmen. Dessa försvann under tiden man forskade efter orsaken. Sov för lite gissade man.
Har fått migrän (kraftig) som kommer nån gång varannan vecka. Rodnader kring skrevet och insidan låret, dessa är oftast 5-10 cm i diameter.

Stelhet och nackont har jag haft mycket länge, trodde det var efter en MC-skada men läkarna hittade inget annat än möjligen en nerv i kläm (möjligen). När jag hade besök häromdagen av en vän sa han, utan att ha pratat med mig om övriga symptomer, “Har du Borrelia?” och jag svarade “Nej det tror jag inte?”.
När jag nu läser olika skrivningar på nätet om Borrelia får jag ju tanken att mycket stämmer.

Är mycket sällan sjuk och har en förmåga att slippa bekymra mig om just den tråkiga delen av livet men kunde inte låta bli att fråga då jag stötte på er frågespalt. Det som känns overkligt är inte symptomen utan att jag haft dom så länge och att det är fler än ovan beskrivna som stämmer.

Tack på förhand.

Jag tycker inte att de symtom du beskriver låter som Borrelia-infektion.
Din rytmrubbning i hjärtat har ju försvunnit. Symtom som migrän med korta attacker av blixtrande huvudvärk som sedan försvinner stämmer inte med Borrelia. Den hudrodnad som kan ses ibland är tecken på tidig borrelia medan symtom från hjärta och nerver är sena symtom så dessa förekommer inte samtidigt. Om du funderar mycket är det enkelt att ta ett blodprov för att utesluta borrelia.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: