Ange ditt sökord

Annons:

Blir galen

Jag lider av atopiskt eksem och hittills har jag varit nästan helt bra under sommaren. Sommaren har alltså varit ändå gången jag mått bra. Nu har jag fått soleksem istället. Jag orkar inge mer och blir galen på att leva så här. jag vill inte täcka min kropp både på sommaren och vintern. HJÄLP! Vad ska jag göra?

Hej!
Soleksem kan vara besvärligt, men brukar minska under sommaren dvs man kan "härda" huden.
Du kan inte göra mycket mer än att skydda huden nu, kläder och/eller stark solskyddsfaktor. Inför nästa år kan du söka hudläkare i god tid (ca februari-mars), och diskutera förebyggande behandling med Ultraviolett ljus. Har du tur så blir det andra eksemet också bättre lite snabbare inför sommaren i samband med UV-behandlingen.
Se även "ljuskänslighet" under dermatologens patientinformation.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 5 juli, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!