Ange ditt sökord

Annons:

Blepharitis

Hej! Jag har seborriskt eksem mest i hårbotten men även i ögonbryn och på ögonlocks-håren. Kan man använda Fungoral i ansiktet och på ögonlocken? Eller vad är lämpligast? Jag har irriterade röda ögon, kan det bero på att jag har blepharitis? Tack för svaret!
Med vänliga hälsningar, Gustav

Seborroiskt eksem eller mjälleksem beror på en överväxt av en jästsvamp, varför man får effekt med att använda ett svampdödande schampo som Fungoral. Man kan vid besvär i ansiktet, även använda schampot i ansiktet - fukta huden, massera in koncentrerat schampo, låt verka i 3-5 minuter för att sen skölja bort ordentligt. Området närmast ögonen (ögonlocken) är känsliga och schampot svider ordentligt ifall det kommer in i ögonen. Bättre vid ögonlocksbesvär (blefarit) att använda en svag kortisonkräm med svampdödande medel, modell Cortimyk- eller Daktacort-kräm receptfritt från Apoteket. Använd dagligen i 1-2 veckor om det behövs, men sen helst bara nån gång i veckan vid långvarig behandling.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 19 februari, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!