Ange ditt sökord

Annons:

Blåsor på fingerledernas ovansidor

Jag har fått kliande utslag (blåsor) på ovansidan av fingerlederna. De börjar som en liten kliande prick som efter någon dag blir "knölaktig" för att så småningom bli till en 1-3 mm stor vätskefylld blåsa. Jag har även kliande knölar på stortårnas ovansida. På internet har jag läst att det troligen är eksem ("risgrynsutslag"), men jag har hört att sur kost kan ge blåsor på händer och fötter. Kan det bero på att jag har druckit ganska mycket syrlig apelsinjuice den senaste tiden?

Hej!
Sannolikt beror inte dina blåsor på apelsinjuice. En möjlig förklaring utöver risgrynsutslag (sk pomfolyx), som du själv tänkt på och som låter mycket troligt, är svampinfektion. Svampinfektionen börjar oftast på fötterna och sprids till händerna. Isåfall ser man oftast blåsorna på en hand men båda fötterna. Det finns även andra, mer ovanliga hudsjukdomar som ger blåsor. En läkare behöver se detta för att säkert ställa diagnos
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 28 juli, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!