Ange ditt sökord

Annons:

Biverkning av kortisonsalva

Hej! Jag får seborriskt eksem till och från i ansiktet och mjäll i håret. Jag tvättar mig då och då med ett mjällshampoo och använder en svag kortisonsalva i ansiktet när eksemet dyker upp. Har märkt att mitt hår har tunnats ut de senaste två åren, över hela huvudet, kan det vara en biverkning av kortisonsalvan?
Använder kortisonsalvan så fort eksemet dyker upp, vilket innebär flera gånger i veckan, innebär det några risker?

Hej! Det är inte troligt att håret tunnats ut som en biverkan av svag kortisonsalva i ansiktet. Vid mjälleksem används ofta starka kortisonlösningar i hårbotten, även då är det ovanligt att håret tunnas ut. Det finns faktiskt reumatiska tillstånd med håravfall, där stark kortisonlösning i hårbotten kan dämpa håravfallet!
Däremot kan det hända att du kan få lite effektivare kräm och schampo om du får hjälp hos hudläkare!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 2 oktober, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!