Ange ditt sökord

Annons:

Bitna till vansinne!

Min syster och hennes fästman är på väg att få nervöst sammanbrott. Två gånger har man varit hemma hos dem och sanerat (saneringsfirma).
Anledningen är att de båda blivit sönderbitna av något. De har flytt till hotell i två omgångar men säger sig ha fått nya bett även där! Saneringsfirman hittar inget, det är inte vägglöss iallafall säger de. De har inga husdjur så VAD kan det vara? Min fråga är kan en dermatalog hitta anledningen till de kliande betten (liknar myggbett). Finns det varianter på skabb? Eller är skabb alltid könsbunden? Ingen av dem säger sig ha problem just kring könsorganen.
Detta har pågått i drygt 3 månader och de har isolerat sig från omvärlden, snart kommer de nog att separera för de varken kan sova eller umgås normalt.
Vad göra?! Hjälp en desperat syster!

Hej!
Du bör absolut råda dem att söka sin husläkare för remiss till hudspecialist. De kan ha fått bettreaktioner av något, som nu för länge sedan är borta (kvalster, någon insekt tex), sedan fortsätter "betten" att komma en period pga en immunologisk reaktion i kroppen. Skabb låter det inte som, även om skabb ofta sitter på fingrar och fötter och inte bara genitalt.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 26 december, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: