Ange ditt sökord

Annons:

Betnovat vid graviditet?

Jag har sedan länge ett ganska svårt atopiskt eksem på händerna. Har hittat en fungerande kur bestående av Betnovat kräm i kombination med Propyderm kräm.
Är nu gravid i v. 21 och kom på att det kanske inte är så smart...
Har använt Betnovat väldigt sporadiskt under graviditeten men skulle behöva sätta in en "kur" nu. Kan jag göra det?

Hej!
Man bör inte använda starka kortisonsalvor på stora kroppsytor under längre tid av graviditeten. Att använda det vid handeksem ger dock knappast stora kroppsytor. För att få en individuell bedömning i just ditt fall och ett råd som är anpassat till din speciella situation, bör du vända dig till din ordinarie läkare (den som skrivit ut Betnovat) för råd om behandling av handeksemet nu och efter att barnet fötts.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 10 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!