Ange ditt sökord

Annons:

Beta-blockare?

Hej. Jag drabbas allt oftare av rodnad i ansiktet. Det kan komma i typiska stress situatioer tex vid ett föredrag, men också i mer vardagliga situationer. Detta gör att jag blir allt mer hämmad, vågar inte längre prata med folk i samma utsträckning som förr. Igår pratade jag i telefon med en myndighet och kände plötsligt hur varm och röd jag blev i ansiktet, trots att det bara var jag hemma. Gick och tittade mig i spegeln och fick se stora nässelutslag, mest på halsen och bröstet. Min skräck för att prata inför andra kommer att bli värre, då jag sett att jag förutom rött ansikte också får nässelutslag. Utslagen gick bort efter ca 1 timme. Läste en tidigare fråga där du sa att beta-blockare kunde tas före en situation då risk för rodnad finns. Vad är det? Vart ska jag vända mig för att få hjälp? Ps. Efter att ha skrivit detta har nässelutslag dykt upp på bröstet och jag känner mig nervös.

Svar till signaturen Mia.
Beta-blockerare är en grupp läkemdel som används för högt blodtryck och hjärtbesvär. Vid tillfälligt bruk kan de användas inför offentligt framträdande då man lätt får hjärtklappning och blir svettig och rödfammig. Tala med din läkare på vårdcentralen, han hjälper dig säkert förutsett att du tål denna medicin.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: