Ange ditt sökord

Annons:

Behandlingsmedel mot akne

Hej. Jag har en fråga angående akne. Det är så här att jag länge har plågats av en ganska svår akne, nu är den till större delen borta mest tack vare en tetracyklinkur som jag fick i våras. Nu äter jag återigen tetracyklin, men finnarna kommer väl tillbaka så fort jag har slutat? Jag använder även differin eftesom jag sa att jag ville testa det, men fungarar det på alla sorters akne? Jag har inte så mycket pormaskar, iallfall inte i ansiktet men ett fåtal vita pormaskar har jag iallafall. Hjälper differin även om man inte har så mycket pormaskar? Har även testat benzoyl peroxid under en längre tid men jag hatar det eftersom det förstör färgen på kläder så lätt osv. Dessutom så hjälper det inte helt och hållet så länge jag inte käkar en massa penicillin. Så nu när jag gör det undrar jag vilka lokalbehandlingar som är lämpligast att fortsätta med efter penicillinet så att inte finnarna ska komma tillbaka, vilket jag är ganska rädd för? Vilket är effektivast, Stioxyl eller skinoren? Tack.

Hej!
Enligt läkemedelsverkets rekommendationer som acnebehandling ska man i första hand kombinera bensylperoxid med tetracyklin, för att dessa två i kombination minskar risken för resistensutveckling hos acnebakterien. Dock brukar Differin också användas, och har ju som du säger fördelar över bensylperoxid. Stioxyl är samma sak som bensylperoxid men det visste du kanske?
Många håller huden fin efter Tetracyklinbehandlingen med efterbehandling med Differin. Rådgör med din läkare!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: