Ange ditt sökord

Annons:

Behandling med Differin

Hej!

Först undrar jag hur lång tid i sträck man kan använda Differin? Jag har haft det i drygt ett halvår, slutade ett tag men då blev min hy fulare, så helst vill jag fortsätta.

Sen är det också så att jag, den senaste månaden, har tappat väldigt mycket hår. Var hos frisören förut och hon påpekade också det. Min mamma tror att det antingen beror på att jag har brist på något, eller att det är en biverkan av tetralysal som jag åt i 6 mån (slutade för ca 2 mån sen) Men jag har inte hört att det ska ha nån sån biverkan? Vad ska jag göra? Mitt hår har blivit jättemycket tunnare.

Tacksam för svar!

Differin kan man använda i flera år. En vanlig orsak till att man tappar hår kan vara att man haft en besvärlig infektion 4-8 månader tidigare. Kan du ha haft det? Järnbrist kan ge håravfall liksom andra bakomliggande internmedicinska sjukdomar. Ofta är det dock så att man är och förblir frisk och då hittar man ingen bakomliggande orsak till håravfallet. Tetralysal ger ej håravfall men det finns andra mediciner som gör det.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 30 augusti, 2003 Publicerad: 30 augusti, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: