Ange ditt sökord

Annons:

Behandling av seborroiskt eksem vid rosascea

Har aktiv rosascea i ansiktet men även vad som verkar vara mjälleksem då jag flagar mycket i ansiktet och har mjälleksem i hårfästet poch ögonbrynen. Kan behandling med kortison i hårbotten förvärra min rosascea i ansiktet? Hur kan eksemen i ansiktet behandlas utan att rosascean blir sämre? Är mycket känslig. Har provat Fungoral i hårbotten länge men det räcker ej.

Hej! Kombinationen rosacea-seborroiskt eksem är inte så ovanlig. Den är ganska besvärlig att behandla, efersom precis som du undrar, det som hjälper mot seborroiskt eksem (kortisonpreparat) förvärrar rosacean. Kortison i hårbotten brukar dock gå bra att använda om man bara noga ser till att det inte kommer i ansiktet. I ansiktet brukar man pröva svavelkräm eller ichtammol, båda är blodkärlssammandragande och lugnande för den "blossande" huden. Man kan också tillsätta mild kortison i svavelkrämen för att behandla både eksemet och rosacean. En hudspecialist kan detta bäst, du bör försöka få en remiss!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: