Ange ditt sökord

Annons:

Behandling av seborroiskt eksem vid rosascea

Har aktiv rosascea i ansiktet men även vad som verkar vara mjälleksem då jag flagar mycket i ansiktet och har mjälleksem i hårfästet poch ögonbrynen. Kan behandling med kortison i hårbotten förvärra min rosascea i ansiktet? Hur kan eksemen i ansiktet behandlas utan att rosascean blir sämre? Är mycket känslig. Har provat Fungoral i hårbotten länge men det räcker ej.

Hej! Kombinationen rosacea-seborroiskt eksem är inte så ovanlig. Den är ganska besvärlig att behandla, efersom precis som du undrar, det som hjälper mot seborroiskt eksem (kortisonpreparat) förvärrar rosacean. Kortison i hårbotten brukar dock gå bra att använda om man bara noga ser till att det inte kommer i ansiktet. I ansiktet brukar man pröva svavelkräm eller ichtammol, båda är blodkärlssammandragande och lugnande för den "blossande" huden. Man kan också tillsätta mild kortison i svavelkrämen för att behandla både eksemet och rosacean. En hudspecialist kan detta bäst, du bör försöka få en remiss!
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 20 februari, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!