Ange ditt sökord

Annons:

Behandling av eksem vid amning

Hej.
Fick en dotter för en vecka sedan. Amningen har kommit igång och det känns jättebra.
Jag har haft eksem (böjveckseksem) sedan jag var liten och har till och från haft lite jobbigt under graviditeten. Trodde att eksemet skulle bli lite bättre nu men det är tvärt om jättejobbigt nu med stora röda rodnader på kroppen. Min fråga är; Kan jag använda min kräm Elocon 0,1% och allergitabletterna tavegyl?
Anväder också Indominsalva mycket.

Mvh Linda P.

Både graviditeten och amningen kan vara känsliga perioder ifall man behöver använda läkemedel för risken att påverka fostret/barnet.
Tavegyl är ett välbeprövat antiallergitablett som vid normaldosering (max 6 tabletter/dag) kan användas under såväl graviditet som vid amning. Äter Du höga doser, kan lite gå över i modersmjölken, men det är inget farligt för barnet.
Elocon är en av de nyare kortisonkrämerna/salvorna, som är gjord på det sättet att den ska "fastna i huden" och i så liten grad som möjligt tas upp av kroppen genom huden. Sen ifall den tas upp av kroppen, klipps den snabbt sönder till verkningslös molekyl. Skulle lite komma med ut i modersmjölken, så blir den snabbt overksam. Därför tycker jag att nu när eksemet blivit så mycket sämre, skulle jag använda såväl Tavegyl som Elocon till Dig själv.
/ Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 13 juni, 2006

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!