Ange ditt sökord

Annons:

Barneksem

Hej,

Vi har en son som är 4 veckor gammal. I andra veckan började han att få hudrodnad på kinderna och på överkroppen. Detta har sedan blivit värre och det lossnar hudbitar i pannan och på öronen. Vi var i dag hos en läkare som konstaterade att det handlade om medel- till allvarligt barneksem.

1) Vad finns det for behandlingsmetoder för denna typ av barneksem?

2) Finns det något som man bör tänka på i kostväg? Vi ammar vår son.

3) Påverkas eksemet av klimatet? Om så är fallet, bör man vara utomhus vintertid när det är så torr luft?

Hälsningar
J, S & A

Hej!
Detta är en stor fråga och i första hand vill jag understryka, att all den information som ni frågar om här, har er läkare ansvar för att ni får. Det är alltså något ofulltändigt i den läkarkontakt ni haft, om ni direkt efter att ha varit hos läkaren, måste söka information här hos oss!

Grunden i behandlingen av atopiskt eksem hos små barn, är en form av "eksemskola" som kan se lite olika ut på olika ställen men där föräldrarna får lära sig, teoretiskt och praktiskt, hur de ska sköta sitt barns hud de närmaste åren. Det framgår inte om ni varit hos hudspecialist. Men i ert fall bör ni absolut ha fortlöpande kontakt med en huspecialist åtminstone under det första året. Helst bör det vara på en hudklinik där man kan hjälpa er med sk kaliumpermanganatbad vid behov och "eksemskola".

Behandlingsmetoderna är mjukgörande krämer och kortisonsalvor eller -krämer. Det finns även nyare preparat, tacrolimus och pimecrolimus salva respektive kräm.
Du kan också läsa mer på hemsidan om eksem och insmörjning.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 14 december, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!