Ange ditt sökord

Annons:

Barn och allergi??

Hej. Jag är en tjej på 22 år som genom hela livet lidit av svår allergi. Till våren ska jag ha barn. Jag har hört att det är bra för barn att utsättas för riskzoner tex pälsdjur för att förhindra allergi. Är detta sant ska jag utsätta barnet för det på en gång eller skydda det helt. Vill inte att min ängel ska genomlida det helvete jag själv lidit med främst eksem. Barnets farföräldrar har 4 hundar.. Vill ju kunna hälsa på hos dem.. Hjälp mig vet inte hur vi ska göra..

Svar till Malin
Oj, Detta är en väldigt svår fråga som man idag inte kan ge något entydigt svar på. Man har sett att barn som växer upp på landet, ofta med djur omkring sig, har mindre allergi än barn i storstad. Vi vet i dag för litet för att kunna ge bra råd. Du bör inte skaffa pälsbärande djur efter att du fått barn, farföräldrarna bör ju kunna ha kvar sina hundar. Om modern har atopiskt eksem så är risken ungefär 50% att barnet skall få eksem så mycket är arvsanlag.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 9 oktober, 2002 Publicerad: 9 oktober, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Glöm inte att bekräfta din prenumeration i din inkorg. Den kan ha hamnat i din skräppost.

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: