Ange ditt sökord

Annons:

Barn med torr rodnad i ansiktet

Hej. Jag har en son på 2,5 år som har ett runt torrt rött "märke" på ena kinden. Det är som en femkrona. Det kliar inte och han stör sig inte av det, men det går inte få bort. Jag har prövat med olika feta krämer som tex inotyol och andra mjukgörande feta salvor, men inget hjälper.
Smörjer varje morgon och kväll och har gjort detta i mer än ett halvår.
Vad ska jag göra?

MVH,
Eva

Är huden röd och torr, är det sannolikt en lättare grad av eksem i förändringen och detta kan förklara varför inte bara mjukgörande kräm haft effekt. Det som brukar ge bättre effekt är att använda en svag kortisonkräm från Apoteket i form av Hydrokortison eller Uniderm, som kan köpas receptfritt. Smörj första veckan 2 gånger dagligen, andra veckan 1 gång dagligen och har det blivit mycket bättre räcker det sannolikt sen att använda krämen nån gång i veckan. Märker Du ingen som helst effekt, kan Du kanske visa upp fläcken för barnavårdssköterskan.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons:

Vi skänker 2 kr till Cancerfonden för varje ny prenumerant!

Gratis nyhetsbrev – få senaste hälsonyheterna från DOKTORN.com direkt i din inkorg.