Ange ditt sökord

Annons:

Barn med torr rodnad i ansiktet

Hej. Jag har en son på 2,5 år som har ett runt torrt rött "märke" på ena kinden. Det är som en femkrona. Det kliar inte och han stör sig inte av det, men det går inte få bort. Jag har prövat med olika feta krämer som tex inotyol och andra mjukgörande feta salvor, men inget hjälper.
Smörjer varje morgon och kväll och har gjort detta i mer än ett halvår.
Vad ska jag göra?

MVH,
Eva

Är huden röd och torr, är det sannolikt en lättare grad av eksem i förändringen och detta kan förklara varför inte bara mjukgörande kräm haft effekt. Det som brukar ge bättre effekt är att använda en svag kortisonkräm från Apoteket i form av Hydrokortison eller Uniderm, som kan köpas receptfritt. Smörj första veckan 2 gånger dagligen, andra veckan 1 gång dagligen och har det blivit mycket bättre räcker det sannolikt sen att använda krämen nån gång i veckan. Märker Du ingen som helst effekt, kan Du kanske visa upp fläcken för barnavårdssköterskan.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 22 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!