Ange ditt sökord

Annons:

Barn med torr rodnad i ansiktet

Hej. Jag har en son på 2,5 år som har ett runt torrt rött “märke” på ena kinden. Det är som en femkrona. Det kliar inte och han stör sig inte av det, men det går inte få bort. Jag har prövat med olika feta krämer som tex inotyol och andra mjukgörande feta salvor, men inget hjälper.
Smörjer varje morgon och kväll och har gjort detta i mer än ett halvår.
Vad ska jag göra?

MVH,
Eva

Är huden röd och torr, är det sannolikt en lättare grad av eksem i förändringen och detta kan förklara varför inte bara mjukgörande kräm haft effekt. Det som brukar ge bättre effekt är att använda en svag kortisonkräm från Apoteket i form av Hydrokortison eller Uniderm, som kan köpas receptfritt. Smörj första veckan 2 gånger dagligen, andra veckan 1 gång dagligen och har det blivit mycket bättre räcker det sannolikt sen att använda krämen nån gång i veckan. Märker Du ingen som helst effekt, kan Du kanske visa upp fläcken för barnavårdssköterskan.
/Anders

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 22 augusti, 2005 Publicerad: 22 augusti, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: