Ange ditt sökord

Annons:

Barn med torr hud

Hej Ylva
Jag har två barn som har problem med torr hud.Båda har mest problem i knäveck samt armvecket. Huden blir så torr att dom kliar sönder huden på natten så att det börjar blöda.Vi smörjer varje kväll med salvor som vi fått av distriktssköterskan men jag tycker att det inte hjälper så mycket vilken salva eller salvor skulle du rekomendera??? barnen är 2 och 6 år gammla.
Tacksam för svar

Svar till signaturen olli.
Troligen har dina båda barn atopiskt eksem (böjveckseksem). I den åldern som barnen är i nu ses just eksem i knäveck och armveck, ofta kombinerat med torr hud. De skall absolut inte behöva ha sådan klåda att de river sönder sig på natten, tag kontakt med läkare, så får du litet mer aktiv behandling i form av kortisonkräm, vilken alltid bör kombineras med mjukgörande.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 27 november, 2001 Publicerad: 27 november, 2001

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: