Ange ditt sökord

Annons:

Barn med ansiktsrodnad

Hej,
Våra två söner (1½ och 3år), har båda nu fått rejäla utslag/prickar runt munnen och mest på hakan. Vi har smört de i ett par månader (med Miniderm + Mildison emellanåt), men inget hjälper. Det blir bara mer, rödare och mer ilsket.
Vad skall vi göra? (Den ena sonen har astma och den andra har emellanåt haft eksem på benen och underarmarna.)
Väldigt tacksam för hjälp!

Hej!
Det är vanligt att barn med atopiskt eksem får röda eksemfläckar i ansiktet. Ofta sitter det runt munnen för att huden är torr och känslig, och både saliv och olika födoämnen kan vara irriterande på huden. Tex apelsin och ketchup brukar vara exempel på ämnen som irriterar huden.
Om inte Mildison hjälper, bör du diskutera med BVC om tid hos barnläkare/hudläkare, för att eventuellt pröva lite starkare kortison en period. Ofta kan man undvika att eksemet börjar om igen när det väl har läkt, genom att skydda huden med rikligt av mjukgörande kräm.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 3 december, 2005

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!