Ange ditt sökord

Annons:

Balanit?

Hej doktorn!
Jag har varit och undersökt mig och fått diagnosen balanit.
Har använt en kräm vid namn Cortimyk 2ggr/dan i en vecka. Det har blivit bättre men jag har fortfarande besvär. Kan de ha haft fel? Kan det vara herpes?

Svar till signatur "Undran".
Symtomen vid balanit är oftast en rodnad och ibland små vita prickar över delar av ollon och förhud vilket kan orsakas av bakterier eller jästsvamp. Vid herpes ses oftast ett litet avgränsat område med rodnad och små vätskefyllda blåsor som snabbt blir sår. För det mesta är det lätt att skilja dessa två tillstånd åt. Det är inte alls konstigt att Du inte blivit helt besvärsfi på en vecka, det kan ta längre tid. Tvätta med vatten men undvik överdriven hygien. Bra information om balanit kan du få i dermatologens patientinformation.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 november, 2000

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!