Ange ditt sökord

Annons:

Balanit?

Hej doktorn!
Jag har varit och undersökt mig och fått diagnosen balanit.
Har använt en kräm vid namn Cortimyk 2ggr/dan i en vecka. Det har blivit bättre men jag har fortfarande besvär. Kan de ha haft fel? Kan det vara herpes?

Svar till signatur "Undran".
Symtomen vid balanit är oftast en rodnad och ibland små vita prickar över delar av ollon och förhud vilket kan orsakas av bakterier eller jästsvamp. Vid herpes ses oftast ett litet avgränsat område med rodnad och små vätskefyllda blåsor som snabbt blir sår. För det mesta är det lätt att skilja dessa två tillstånd åt. Det är inte alls konstigt att Du inte blivit helt besvärsfi på en vecka, det kan ta längre tid. Tvätta med vatten men undvik överdriven hygien. Bra information om balanit kan du få i dermatologens patientinformation.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 24 november, 2000

Liknande frågor

Hud & Hår

Ansiktskräm mot torr hud

Jag är en 22 årig tjej som efter många års besvär äntligen blivit av med min eländiga acne. Jag har så långt som jag kan minnas varit på jakt efter rätt hudvårdsprodukter och hittade tillslut en ansiktstvätt som funkar utmärkt för just rengöring. Problemet är bara att jag blir så torr, och därför söker jag nu en ansiktskräm. Vill helst inte använda mig utav feta ansiktskrämer, har du tips på någon tunn men återfuktande ansiktskräm?

Hud & Hår

Produkter för torr hårbotten

Nu börjar kylan närma sig vilket för mig innebär torr hårbotten. I och med att jag tidigare haft komplikationer med hyn så är jag varsam med att använda mig utav allergivänliga hårprodukter. Produkterna har funkat bra, men jag behöver tips på återfuktande produkter för hårvård som specifikt lindrar detta besvär.

Hud & Hår

Varfyllt sår

Hej, Jag har ett litet sår (ca 3-4 mm diameter) som sitter långt bak i ljumsken (i princip utanför yttre blygdläppen, men fortfarande i ljumsken) som inte vill läka. Jag har haft det i cirka 6 månader. Av och till läker det ihop, men sedan så blir det en liten varfyllnad och den spricker och så börjar det om igen. Runtomkring sårhålan är det ganska förhårdnat under huden. Jag är säker på att det inte är någon sexuellt överförbar sjukdom! Några tips? Ska jag söka vård, antibiotika?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: