Ange ditt sökord

Annons:

Bakteriellt eksem som spridit sig

hejsan!,
har lite funderingar: det började med bakteriellt eksem i armvecken och det behandlades med bakteriedödande salva o mjukgörande salva. sedan fick jag ett återfall, och detta på hela kroppen..rygg, övre bål, och på benen. Även ansiktet drabbades, det kliar fortfarande framför mina båda öron och detta kliande har nu spridit sig till ögonlocken o runt ögonen. jag kliar på eksemet utan att jag tänker på det för de har blivit “tvungen o leva med det”
har behandlat klådan med zyrflex, betnovat och corticoderm, men det hjälper bara stundsvis…klådan återkommer. speciellt vid örona. där börjar det som små prickar som framträder om man kliar, man ser dem inte så tydligt. sedan så om inte kortisonkrämen sätts in så fjällar området. innan alla dessa hudproblem uppstod så har jag haft ett område på mitt pekfinger som varit drabbat av nån slags hudförändring som kliar och där bildas det små vätskande blåsor, detta minns jag väl att jag fick efter att fått ett sår på pekfingret. detta fenomen har varit på huden i 1 år ca. sedan har jag även haft perioder med klåda i min hårbotten som resulterar i fjällande hud som lossnar när man kliar på det.
jag vill gärna bli av med mina hudproblem…vill inte använda salvor för resten av livet!!!
har själv funderat på om jag har atopiskt eskem i kombination med mjälleksem.
men det atopiska började först i januari detta år, utslagen i hårbottnen har jag haft ända sedan jag gjorde lumpen.
har även pollen viss djurallergi, men kan ju knappast orsaka klådan då jag varit frisk sedan för ett halvår sedan o inte vistats i nya miljöer sedan dess;)
mvh/
G.E

Svar till signaturen G.E
På din beskrivning låter det som atopiskt eksem. Hos unga vuxna är det vanligt just med eksem i ansiktet och speciellt kring ögon samt i böjveck. Klåda i hårbotten är ofta ett symtom på atopiskt eksem. Läs mer i dermatologens patientinformation nr 49 och artikel om atopiskt eksem på vår hemsida.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Uppdaterad: 28 maj, 2002 Publicerad: 28 maj, 2002

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Genom åren har experterna besvarat över 8 000 frågor, så chansen är stor att du hittar redan besvarade frågor inom det du undrar över.

Välkommen till Doktorn!

Annons: