Ange ditt sökord

Annons:

Bactrimreagens

Hej Dr Filippa!

Tack för ditt svar. Självfallet tar vi kontakt med behandlande läkare. Men när jag skrev till dig, fanns inte de läkare att tillgå och nå som behandlar sonen, 12 år, för trombocytopeni.

Eftersom jag kunde bedöma att utslagen var en reagens av något, förutom kortison, trodde jag att hudläkare kunde svara på om det är vanligt att man får utslag som bivekningr på Bactrim.

Jag tror också att det kan vara av allmängiltigt intresse att läsa och veta om Bactrim (som innehåller sulfa) kan förorsaka utslag liknande urticaria.

M v h
/SEHe

Hej!
Visst kan sulfa ge läkemedelsreaktioner varav ganska vanligt från huden, och vissa av dessa tom allvarliga. Det är därför man i detta fall inte kan ta ställning utan att ha sett patienten, ha tillgång till journaler mm. Läkemedelsbiverkningar ligger delvis vid sidan av det som vi koncentrerar oss på här på sidan, dvs allmänna råd och tips särskilt vid tillstånd i huden där man kan ha god nytta av egenbehandling, förklaring av krångliga begrepp mm.
Hoppas att det nu har löst sig med din sons hudproblem.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur länge ska jag använda solkräm?

Jag är vanligtvis duktig på att smörja in mig med solkräm under sommarmånaderna juni och juli. Så fort jag kommer tillbaka från utomlandssemestern i slutet av sommaren brukar jag dock strunta i att smörja in mig, då det inte känns som att solen tar något. På senaste tiden har jag dock blivit väldigt medveten om min hy och att undvika att få rynkor, därför undrar jag hur länge man bör smörja in sig med solkräm? Jag tycker det känns så klibbigt att ha solkräm under smink när jag går tillbaka till kontoret i augusti.

Hud & Hår

Hur tar jag hand om hud och hår på sommaren?

Jag älskar att bada och att vara i solen på sommaren, däremot blir jag alltid så otroligt torr under denna årstid. Jag får torr hy och torrt hår, vilket inte gör allting lika härligt tyvärr. Hur kan jag återfukta min hud och mitt hår på bästa sätt för att slippa bli snustorr överallt så fort jag har tagit ett dopp i havet?

Hud & Hår

Vad kan jag göra när myggmedel inte hjälper?

Med sommaren kommer myggor och enligt mig är myggor djävulens påfund! Jag får stora svullnader och betten kliar så mycket att jag bara inte kan låta bli att klia. Jag vill såklart inte ha ärr men inga av de myggmedel eller salvor som jag testat hittills har hjälpt mot att hålla myggorna borta eller att minska klådan. Vad kan jag göra?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: