Ange ditt sökord

Annons:

Bölder

Hej !
Jag har många stora bölder under brösten. De kommer och går hela tiden.
De är av olika storlekar och har haft besvär under många år.
Ätit pennicilin under flera omgångar utan någon effekt.
Vad finns att göra ?
Hur ska jag bli av med detta problem som är mycket psykiskt påfrestande?
Tacksam för svar.
MvH Förtvivlad

Jag tror du har en kronisk variant av akne som kallas hidroadenitis chronica eller invers akne. Detta är ett mycket besvärligt tillstånd. Behandlingen består av att man under lång tid-10-12 månader-ibland längre behandlar med antibiotika, främst tetracykliner. När akuta infektioner försvunnit kan man sedan ta bort ärromvandlade områden med laser eller göra större plastikkirurgiska operationer för slutgiltig läkning. Du bör vända dig till en hudspecialist för råd och behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Hur undviker jag fästingbett?

Förra året köpte vi sommarhus och vi upplever att vi har en hel del fästingar i området. Vi är TBE-vaccinerade men det löser ju inte betten. Min fråga är därför – hur undviker vi bäst att få bett?

Hud & Hår

Hur hög SPF behöver jag ha?

Hur hög SPF bör man använda för att garantera att man är skyddad hela sommaren?

Hud & Hår

Är det skadligt med fotmask?

Jag skulle vilja använda en exfolierande fotmask för mina torra fötter så de är lena och fina lagom till sommaren. Jag har dock läst recensioner som menar att det skadar fötterna i längden, är detta sant? Vad skulle jag i så fall kunna använda istället?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: