Ange ditt sökord

Annons:

Bölder

Hej !
Jag har många stora bölder under brösten. De kommer och går hela tiden.
De är av olika storlekar och har haft besvär under många år.
Ätit pennicilin under flera omgångar utan någon effekt.
Vad finns att göra ?
Hur ska jag bli av med detta problem som är mycket psykiskt påfrestande?
Tacksam för svar.
MvH Förtvivlad

Jag tror du har en kronisk variant av akne som kallas hidroadenitis chronica eller invers akne. Detta är ett mycket besvärligt tillstånd. Behandlingen består av att man under lång tid-10-12 månader-ibland längre behandlar med antibiotika, främst tetracykliner. När akuta infektioner försvunnit kan man sedan ta bort ärromvandlade områden med laser eller göra större plastikkirurgiska operationer för slutgiltig läkning. Du bör vända dig till en hudspecialist för råd och behandling.

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 30 mars, 2003

Liknande frågor

Hud & Hår

Varför blev jag röd på benen?

Jag använde ett hårborttagningsmedel på benen igår, men jag blev rödflammig och det sved ganska länge. Varför blev det så? Känner mig jätteorolig att det ska hända igen.

Hud & Hår

Lusmedel vid känslig hårbotten

Nu verkar det vara många barn i skolan som har löss och jag undrar vad jag ska tänka på om jag skulle behöva köpa medel till barnen? Kan man behandla förebyggande? Min son har känslig hårbotten.

Hud & Hår

Tips för torra händer?

Nu är vintern på ingång och jag får så mycket besvär med torra och spruckna händer. Jag tycker ändå att jag är flitig på det här med att smörja in mig, men handspriten gör det inte heller mycket bättre. Nu har jag även börjat få problem med fnasiga nagelband som spricker. Har du någon nagelbandsolja som du rekommenderar?

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Välkommen till Doktorn!

Annons: