Ange ditt sökord

Annons:

Atopiskt eksem och vitiligo

Hej!

Vi har eksem på ena släktsidan och vitiligo på den andra.
Våra barn har eksem - är risken då större att de även drabbas av vitiligo eftersom de är känsliga i huden, eller spelar det ingen roll? Dvs. är risken större eller mindre eller lika att få vitiligo om man har eksem och smörjer sig med olika salvor?

Tack

Hej!
Vitiligo kan vara ärftligt. Man kan inte förebygga vitiligo på något sätt. En viss avpigmentering av huden kan ofta ses vid atopiskt eksem, som rest efter tidigare eksemfläckar och eventuellt efter användande av starka kortisonsalvor. Detta är dock inte vitiligo. I vitiligofläckar är pigmentet helt borta, medan vid ljusa fläckar pga atopiskt eksem, så finns det ändå pigment kvar, så att fläckarna inte är så skarpt avgränsade från omgivningen.
FN

Annons:

Den här frågan handlar om:

Hudteamet
Publicerad: 8 mars, 2004

Liknande frågor

Hud & Hår

Kan jag göra något mot fett hår?

Jag är 26 år och har under de senaste månaderna fått väldigt fett hår, även fast jag tvättar det regelbundet och försöker ha bra schampo osv. Nu när vi rör oss mot kallare dagar och man har mössa ofta vill jag verkligen få bukt på detta. Finns det något kosttillskott eller vitaminer jag kan ta för att mitt hår ska bli mindre fett?

Hud & Hår

Frågor om rosacea

Hej. Har lite funderingar över min rosacea. Tar Prednisolon 7,5 mg dagligen för min RA ca 2 år. Har det någon påverkan på min rosacea? Tycker den har blivit sämre de sista månaderna, med mera klåda och sveda. Har också fått sveda på läpparna. Kan man få det av rosacea?

Djurens hälsa

Loppor av hunden?

Hej! Jag har en fråga om kliande utslag. Allt började med att min hund fick loppor och bett på kroppen. Betten blev till rödlila ärr på huden.

Annons:

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Fråga doktorn

Här kan du ställa din fråga till någon av våra duktiga experter. Svarsperioden varierar mellan 2-4 veckor. Vi kan inte besvara alla frågor, men vi gör vårt bästa för att just du ska få svar. Om du inte hör något från oss inom perioden 2-4 veckor kan du istället söka svar i vår sökruta - frågan kan ha besvarats tidigare.

Vad vill du göra?

Välkommen till Doktorn!